сряда, 30 март 2011 г.

НАСА разсейва паниката: Без апокалипсис през 2012


НАСА разсейва паниката: Без апокалипсис през 2012


Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство на САЩ, НАСА, реши да разсее паниката, обхванала човечеството относно датата 21 декември 2012 година.

Според пророците и предсказанията на маите през 2012 година планетите в Слънчевата система ще се подредят в една линия, което ще предизвика катаклизми на Земята. Според шумерите пък планета Нибиру се е насочила към Земята и ще се блъсне в нея след 3 години.

Катастрофалният сценарии вече бе "прилапан" и от Холивуд. В България предпремиерата на поредния апокалиптичен филм, озаглавен "2012", е на 12 ноември.

От НАСА съветват човечеството да не изпада в паника. И припомнят, че подобен сблъсък на планатата ни с друга бе прогнозиран от пророците и за 2003 г.

В НАСА са категорични, че пророчествата за наближаващ апокалипсис са плод на въображението. "Земята съществува от над 4 милиарда години. Нито един сериозен учен не е загрижен за каквато и да било заплаха през декември 2012 г. Що се касае до календара на маите, той не приключва на 21 декември 2012 г. Тогава приключва дълъг цикъл, който е последван от друг", уточняват от НАСА.

Според астрономите въпросното подреждане на планетите ще се случи едва след няколко десетилетия, а не след 3 години. А и ефектът от подреждането им в една линия, е незначителен, твърдят от НАСА.

Ако сблъсък с друга планета или астероид заплашва Земята, то астрономите щяха да са наясно със съществуващата опасност поне от 10 години.

Янките припомнят, че катастрофалните сблъсъци на Земята с други небесни тела са изключителна рядкост. Последният сблъсък е от преди 65 милиона години.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар